Futis, Pihlajalinna ja vaalit

Editoitu 13.3.2017: olin laskenut prosentit väärin aluksi, korjatut luvut paikoillaan.

Ohessa paikallislehden uutinen naapurikunnista viime viikolta, jos uskallat lukea. Saattaa riipaista, saattaa naurattaa.

kuusiolinna

Mielenkiintoista vertailla vaikkapa… no vaikka Virtain kanssa 🙂 Mihin suuntaan palvelut ja kulut ovat menneet?

Samoilla faktatiedoilla neljässä naapurikunnassa on päädytty kokonaisulkoistukseen yhteisyrityksellä.

Kyllä, Suomessa on tasan yksi kunta, jonka valtuusto päätti tästä kuultuaan perustaa oman yhtiön sote-uudistuksen välttämiseksi. Ja asumme siinä kunnassa.

Ja kyllä, päättäjämme olivat sitä mieltä, että 35 miljoonan liikevaihtoa pyörittävän lääketieteellisen yrityksen toimitusjohtajaksi passitetaan oman toimensa ohessa kaupunginjohtaja. Yrityksen perustamisvaiheessa, jossa varmasti tarvitaan aikaresurssia ja alan tuntemusta. Tässä vaiheessa minä tunnistin ongelman.

Haluan ajatella positiivisesti. Ainakin alavutelaisilla, ähtäriläisillä, parkanolaisilla ja mänttäläisillä on enemmän rahaa käydä ostamassa jotain Virroilta 😀

3,7 miljoonaa säästöä vuodessa. 2,7 miljoonaa ylijäämää, josta kunnille 49% eli yli 1,32 miljoonaa. Soten kokonaissäästöt siis 3,7 milj + 1,32 milj = 5,02 miljoonaa.

Tilastokeskuksen väkilukuennusteen mukaan joulukuussa 2016 Virtain väkiluku oli 32,0% Kuusiolinnan alueen väkiluvusta 2016. Soinissahan toiminta alkoi vasta 1.1.2017.

0,320 x 5020000 = 1610000. Eli kyllä, lähemmäs kahden miljoonan säästöt olisivat tämänkin perusteella olleet Virroilla mahdolliset. Täällä ei sentään olisi tarvinnut keksiä entiselle sairaalalle käyttöä.

Futisfanille tuttu fiilis. Vaikka itse ei päästä kisoihin, on hienoa katsoa, kun muut osaa 🙂 . Mutta välillä kyllästyttää aina kannattaa Saksaa.

Jalkapallon MM-kisojen lisäksi on toinen neljän vuoden välein tapahtuva asia, jota ennen aina toivotaan ihmettä ja historiallista muutosta. 😀 Ehkä se tänä vuonna tapahtuu!

Päivät pitenevät, ilon kautta kevääseen!

Germany_and_Argentina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s