Kaupunginvaltuuston lista 12.6.2017

Uuden valtuuston kausi on alkanut ja ensimmäinen kokous on maanantaina 12.6.2017 klo 18.00 valtuustosalissa.

Haluan, että äänestäjät saavat tietää päätöksenteosta koko valtuustokauden ajan. Monet asiat ovat mielenkiintoisia, ja päätöksenteon perusteista on mielenkiintoista tietää.

Tämän vuoksi otan heti kauden alusta käyttöön Osmo Soininvaaran Helsingin kunnallispolitiikassa käyttämän blogaustavan. Ennen toimielimen kokousta blogaan esityslistasta. Esimerkki pääkaupungistamme:

http://www.soininvaara.fi/2017/05/08/kaupunkisuunnittelulautakunnan-lista-9-5-2017/

Tulen toimimaan näin kahdesta syystä. Pelaan avoimin kortein, voin selittää, miksi olen sitä mieltä kuin olen.

Toiseksi, toivottavasti näin voin saada ideoita kuntalaisilta etukäteen. Kommentit ovat nyt asetuksella, jolla minun täytyy ne hyväksyä. Mutta hyväksyn ne kyllä. Ja yritän saada listaesittelyt eetteriin aiemmin kuin edellisenä päivänä.

Kokouksen jälkeen blogaan siitä, miten kokous meni. Suljetuista kokouksista vähintään sen, mitä pöytäkirjaan merkitään, ja mitä itse olin asioista mieltä. Esimerkki esikuvaltani:

http://www.soininvaara.fi/2017/05/10/kaupunkisuunnittelulautakunta-9-5-2017/

Ode ei aina blogaa valtuuston kokouksista, ilmeisesti koska ne ovat julkisia. Mutta minä aloitan tästä ensimmäisestä valtuuston kokouksesta.

Päätöksenteon avoimuus ja kuntalaisten osallistaminen on yksi Virtain Kokoomuksen tämän kauden tavoitteista. Tämä on yksi toimenpide. Henkilökohtainen tavoitteeni on, että olisimme Suomen paras valtuustoryhmä tässä suhteessa. Taso ei ole niin kova, etteikö tuo olisi mahdollista 🙂 Jos haluat Kuun, tavoittele Aurinkoa.

Oman blogini lisäksi merkittäväksi tiedotuskanavaksi noussee Virtain Kokoomuksen fb-sivu.

kuva fb-sivulta

Kaupunginvaltuuston esityslista 12.6.2017

Oheisen linkin takana:

http://julkaisu.virrat.fi/dynastia/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting&id=20172033

Ensimmäisessä valtuustossa on esillä lähinnä rutiininomaisia järjestäytymisasioita.

§3-§23 Luottamushenkilövalinnat

Paikkojen jako on sovittu puolueiden välisissä neuvotteluissa vaalien jälkeen. Jokunen paikka on sovittu puolueiden piiritason neuvotteluissa, kuten §23 Pirkanmaan pelastuslaitoksen neuvottelukunnan paikka, joka tuli Kokoomukselle.

§24-25 Valtuustoryhmät ja valtuuston kokousajat

Rutiiniasioita tulevaa kautta varten.

§26 Kunnallisten ilmoitusten tiedoksi saattaminen

Uudessa kuntalaissa on säädetty, että kaupungin ilmoitustaulun pitää olla myös netissä.

Joitain asioita, joita ei ole ennen kaupungin nettisivuilla julkaistu, tulee nyt sitten sinne jatkossa. Kaupungin fyysinen ilmoitustaulu on ollut hassu jäänne historiasta.

Erikoisinta on, että vuonna 1925 säädetty edelleen voimassa oleva laki edellyttää tästä eteenpäinkin joidenkin valtiolta tulevien ilmoitusten julkaisemista nimenomaan fyysisellä ilmoitustaululla. Joten kokonaan siitä ei päästä vieläkään.

§27 Lisämäärärahaesitys perusturvaan

Virtain ja Ruoveden perusturvassa, enimmäkseen Ruovedellä, on näemmä ollut maksamattomia potilastietojärjestelmälisenssejä. Ilmeisesti selvittiin vain hankkimalla puuttuvat ja sanktioita ei tullut.

Hankitut lisenssit raahaavat usein todellisuuden perässä, kun koneita tuodaan uusiin paikkoin.

§28 Talousarvion raami v.2018

Vuoden 2018 talousarvion suunnittelu on tavallisesta vuodesta hieman myöhässä vaalien vuoksi. Raamia eli osastoittaista rajaa antavaa kehystä on valmisteltu virkamiesvoimin ja käsitelty vanhassa hallituksessa maanantaina.

Budjetin tekeminen tulee olemaan yksi paljon työllistävä asia loppuvuonna. Koulurakennuksen suunnittelun lisäksi on tulossa paljon muutakin jo nyt tiedossa olevaa merkittävää. Näistä tarkemmin jatkossa vielä monta kertaa.

§29 Valtuustoaloite Virrat.fi-sähköpostista valtuutetuille

Tytti Majanen on tehnyt aloitteen valtuutettujen virrat.fi-sähköpostiosoitteiden saamisesta, hyvä aloite. Kuntalaisten ja virkamiesten on parempi pystyä viestimään mahdollisimman hyvin päättäjille.

Näyttääpä vanha hallitus vielä lisänneen määräyksen ”Jokaisen valtuutetun on jatkossa käytettävä virrat.fi-sähköpostiosoitetta…” Ihan oikein 🙂

Näillä lähdetään maanantaina! Seuraavissa kokouksissa todennäköisesti mielenkiintoisempia kysymyksiä!

Beograd_parliament_old_yugo_room_0909200810038_ck624

Kuvituskuva ei Virroilta 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s