Kaupunginhallituksen lista 19.6.2017

Ei kovin montaa asiaa, joista tarvitsee hirveän poliittisesti päättää. Pääasiana elinkeino-ohjelman ensimmäinen käsittely ja ihmisten nimeämisiä joihinkin edustajatehtäviin. Lista täällä.

2 Elinkeino-ohjelma vuosille 2017-2021

Päätösehdotuksena ”hallitus käy yleiskeskustelun elinkeino-ohjelmasta ja palauttaa asian jatkovalmisteluun”.

Järkevän ja hyvän näköinen elinkeino-ohjelmapaperi Virtain kehittämiseksi on annettu virkamiehiltä luettavaksi. Juuri samoja asioita nostetaan esille, joista ennen vaaleja monet kirjoittivat. Vasta valmistelussa oleva ohjelmapaperi ei ole netissä julkisena liitteenä, joten ei siitä sen enempää.

Elinkeinoelämän menestys on kaiken lähtökohta. Vanhojen virheiden ja tekemättä jättämisten märehtiminen ei auta, nyt täytyy yrittää.

Muutamia ajatuksia ohjelman parantamiseen heti tuli mieleen. Varsinkin toteutumisen seurantaan täytyy kehittää jokin tehokas tapa. Näitä asioita on saatava tapahtumaan nopeasti. Palaan siihen, mitä lopulta sanoin, kokouspostauksessa tai kun ohjelma tulee valmiiksi.

3 Vuoden 2018 talousarvion laadintaohje

Talousarviolle ei kuulu oleellisesti uutta, lautakunnille annetaan ohjeistukset. Käsketään päästä raamiin tai esittää hyvät selitykset. Vuosille 2019-2020 pitäisi lautakuntien lisäksi keksiä lisäsäästöjä 1%/vuosi, koska valtionosuudet näyttävät vähenevän tuolloinkin.

4 Lausunto Pirkanmaan tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta 2017-2021

ELY-keskus pyytää lausuntoa Pirkanmaan tienpidon suunnitelmasta. Tekninen lautakunta on listannut vaurioituneita kohtia ja kaupunginjohtaja lisännyt vielä yleisiä kommentteja päätösehdotukseen.

Valtion korjausvelkapaketista on tullut rahaa teiden kunnostukseen, mutta kovin pitkälle ei tällaisella kertaruiskauksella päästä. Korjausvelkaan nähden hallituksen paketti on kovin, kovin pieni osa.

Näyttääpä Pirkanmaan liitto suunnitelman lopussa lausuneen siihen suuntaan, että rahoja pitäisi käyttää enemmän liikennesuoritteen mukaan. Ei hyvä Virroille.

Jos kiinnostaa katsoa, mitä teitä ollaan Virtain toimesta nimeämässä eniten vaurioituneiksi, täällä asia:

http://julkaisu.virrat.fi/dynastia/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20172035-4

5-24 

Kaupunginhallituksen/kaupungin edustajien nimeämisiä eri paikkoihin, jokunen täyttölupa ja aika selkeitä ja lyhyitä muita juttuja.

Bonuksena pesäpalloa

baseball-74003_960_720

Sunnuntaina klo 18 valtuusto vastaan nuorisovaltuusto Tapiolan kentällä. (Nuorisovaltuuston haasteesta.) Realistisella, hyvällä itseluottamuksella odotan selkäsaunaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s