Kaupunginhallitus 28.8.2017

milky-way-984050_960_720

Iltamyöhään kesti kokous taas.

Halusin odottaa kirjoituksen kanssa siihen asti, että kaupunki ja Keiturin Sote saivat itse tiedottaa suurimman uutisen.

Keiturin Soten yhtiökokous

Keiturin Sote piti ylimääräisen yhtiökokouksen kaupunginhallituksen kokouksen aluksi. Yhtiöjärjestystä muutettiin niin, että hallitukseen tulee yksi paikka lisää. Asia oli sovittu jo aiemmin, mutta yhtiöjärjestyksen mukaan muutos tarvitsi kaksi yhtiökokousta, joten se tuli voimaan vasta nyt.

Olen kirjoittanut aiemmin siitä, että halusin jo keväällä hallitukseen ammattilaisosaamista. Nyt yhtiön osaamisen tasossa kääntyy uusi lehti, varsinainen pommi julkistettiin lehdessäkin tänään. Uudelle paikalle on tulossa vuorineuvos Kari Neilimo, SOK:n entinen pääjohtaja. Todella kovan luokan yritysosaamista tulossa.

Ennen Keiturin Sotea Neilimo on hallitustyössä ollut puheenjohtajana mm. Yleisradiossa ja Tampereen Yliopistossa. Neilimo on myös toiminut soteuudistuksen ympärillä valtakunnallisena asiantuntijana.

Esimerkkinä voi mainita myös, että kun Tampereen kolmen korkeakoulun yhdistymishanke jumittui, kutsuttiin hänet tammikuussa 2017 hoitamaan hankkeen jatkoa, ja nyt hanke onkin jo hyvin lähellä toteutumista.

Keiturin Soten tulevaisuudelle nimitys on vähintäänkin hyvä uutinen. Ensimmäisenä tavoitteenani yhtiön suhteen oli hallituksen ammattimaistaminen ja siinä on otettu iso askel.

Pienen yhtiön tulevaisuudenkuva ei minusta aiemmin näyttänyt toiveikkaalta, varsinkaan ennen kesäkuuta esillä olleen valinnanvapausmallin tilanteessa.

Neilimo on Suomen parhaita palveluketjuista puhuttaessa. Keiturin Sotella voi oikeasti olla tulevaisuus. Osaamisesta kaikki lähtee.

2 Lausunto Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle hoitoon
pääsyn toteutumisesta Virtain ja Ruoveden
yhteistoiminta-alueella

Tietojärjestelmäongelmien vuoksi tiedot hoitoonpääsystä eivät ole siirtyneet THL:lle.

AVI seuraa vain muutamaa tekijää, ns. hoitotakuun toteutumista. Nämä ovat Virroilla toteutuneet ihan kunnialla. Hammashoidon ajat voisivat olla huomattavasti lyhyemmät, mutta valtakunnallinen hoitotakuu on kiireettömän hoidon aikarajoiltaan heppoinen.

Annettiin esityksen mukainen lausunto.

3 Keskuskeittiöhankkeen kokonaiskustannusarvio

Keskuskeittiöhanke etenee, kustannuksia on tullut lisää. Keittiöhanketta on veivattu moneen suuntaan jo vuosia. Keväällä työryhmä mietti, vaikuttaako yhtenäiskouluhanke niin paljon, että pitäisi vieläkin aloittaa alusta. Tähän ei päädytty.

Nyt valtuusto saa hankkeen eteensä, jotta rakentaminen voitaisiin vihdoin aloittaa. Keittiö on tarkoitus rakentaa terveyskeskuksen ja vanhainkodin väliin.

4 Vuoden 2017 talousarvion toteuman puolivuotiskatsaus

Kuultiin esitys taloustilanteesta vuoden puolessavälissä. Hyvin tarkkaan budjetin mukaan ollaan menossa kokonaisuutena. Sote-palveluissa on eräitä alueita, jotka ovat ylittymässä, varsinkin Ruovedellä. Onneksi verotulot ovat kehittyneet lupaavasti ja kokonaisuus on linjassa.

5 Elinkeino-ohjelma vuosille 2017-2021

Elinkeino-ohjelma ei merkittävästi muuttunut kesäkuusta. Seuraavassa pykälässä palkataan työntekijä edistämään ohjelman toteuttamista.

Kärkihankkeina ovat liikennevirtojen hyödyntäminen ja kaupungin asukasmarkkinointi. Elinkeino-ohjelma on hyvä, vaikka kaikista osista ei koskaan voi sataprosenttisesti tykätäkään.

6 Täyttölupa elinkeinotoimen projektityöntekijän määräaikaiselle
toimelle

Päätettiin palkata määräaikainen projektityöntekijä elinkeino-ohjelman mukaiseen toimintaan paikkakunnan markkinoinniksi.

7 Pirkanmaan pelastuslaitoksen lausuntopyyntö
palvelutasopäätöksen arvioinnista ja voimassaolon
jatkamisesta

Pelastustoimi on siirtymässä maakunnalle. Suositus oli, että ennen maakuntauudistusta ei muutettaisi palvelutasopäätöksiä. Päätettiin esityksen mukaan.

8 Oikan ranta-asemakaavaehdotuksen nähtäville asettaminen

Päätettiin nähtäville asettaminen esityksen mukaan. Kaavan varsinainen valmistelu ja lausunnot ovat jo olleet aikoja sitten.

9 Liikuntahallin vahtimestarin ja liikuntapaikkahoitajan toimen
täyttölupa

Esittelijä veti esityksen pöydältä.

10 Täyttölupa / palveluneuvojan määräaikainen toimi

Päätettiin esityksen mukaan.

11 Valtuustoaloite Keiturin Sote Oy:n toiminnan ja päätöksenteon
läpinäkyvyyden lisäämisestä

Joulukuussa tehty valtuustoaloite Keiturin Soten toiminnan avaamiseksi. Päätettiin keskustelujen jälkeen, että toiminnan läpinäkyvyydeksi muistutetaan tytäryhtiöitä konserniohjeesta. Yhtiön hallituksen kokousten pöytäkirjat ovat nykyisin nähtävissä kirjaamossa ja toimitusjohtaja on yhteydessä poliitikkoihin monin tavoin.

12 Valtuustoaloite valtuustosalin uusista kalusteista

Valtuustosali on ollut ylioppilaskirjoitusten käytössä syksyisin ja keväisin, koska yläkoulun liikuntasali ei ole käytössä.

Kirjoittajien määrä on ollut suurempi kuin valtuustosalin kalusteiden määrä, joten saliin on tuotu tavallisempia pöytiä.

Oli tehty valtuustoaloite uusien kalusteiden hankkimisesta.

Palautettiin jatkovalmisteluun eli mietitään lisää. Asiassa on paljon liikkuvia osia. Muutaman vuoden kuluttua kirjoitustilan olisi järkevää löytyä yhtenäiskoulusta. Sitä ennen täytyy käyttää jotain väliaikaista ratkaisua.

Lisäksi on suunnitteilla korkeakoulujen sisäänottouudistus, jossa pääsykokeista luovuttaisiin lukuunottamatta soveltuvuutta testaavilta aloilta (teatterikorkea jne). Useimmat opiskelijat valittaisiin tulevaisuudessa yo-todistuksen arvosanoilla. Yo-kirjoitusten panosten nousulle vastatoimeksi arvosanojen korotuskertoja on aikomus lisätä.

Tällaisessa järjestelmässä kirjoittajien määrä voi merkittävästi kasvaa ennakoidusta maksimissaan 40 kirjoittajasta. Tämän vuoksi saliratkaisu seuraaviksi vuosiksi on minustakin syytä laittaa uuteen mietintään.

13 Tiedoksi kaupungin viranomaisten pöytäkirjoja ja päätöksiä

Esityksen mukaan.

14 Ilmoitusasiat

Esityksen mukaan.

15 § Lausunto Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirastolle Jähdyspohjan reitin kalateiden rakentamisesta ja kalataloudellisesta kunnostuslupahakemuksesta

Päätettiin esityksen mukaan.

16 § Sosiaalityöntekijän viran täyttölupa

Päätettiin esityksen mukaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s