Kaupunginvaltuusto 4.9.2017

 

blueberry-1533364_960_720

Ainoa keskustelua herättänyt asia oli keskuskeittiöhanke, ja siitähän puhetta piisasi.

 

3 Vuoden 2017 talousarvion toteuman puolivuotiskatsaus

Merkittiin tiedoksi.
4 Keskuskeittiöhankkeen kokonaiskustannusarvio

Päätösehdotus oli, että annettaisiin tarvittava lisämääräraha. Keittiöhän oli suunniteltu vanhainkodin ja terveyskeskuksen väliin.

Pitkä keskustelu pysyi asiallisena ja kiihkottomana ja monia näkökohtia esitettiin. Oikein hienoa valtuustotoimintaa. Lopuksi päädyttiin antamaan lisämääräraha ja ohjeistamaan tekninen lautakunta selvittämään 21.9. mennessä, olisiko sittenkin parempi tehdä keittiö vanhan sairaalan kohdalle.

Kyse on pohjimmiltaan siitä, että vanhan sairaalan purkaminen on nyt mahdollista, koska valitukset on hylätty korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Vanhan sairaalan paikalle keittiötä on jo aikoja sitten mietitty, ennen valituksia. Paikka on myös väljempi, tasaisempi, vähemmän muuta liikennettä haittaava ja vähemmän muiden rakennusten toimintoja haittaava.

Suunniteltuun väliin rakentamisessa olisi etuna se, että oltaisiin lähempänä vanhainkotia, johon oli suunniteltu käytäväyhteys. Lisäksi päästäisiin nopeammin rakentamaan.

Kaupunginjohtaja esitti huolenaan, että maakunnan väliaikaishallinnon alkaessa suunnitella maakunnan tukipalveluita, eli missä ruoka tehdään, Virroilla olisi hyvä olla esittää olemassa oleva keskuskeittiö, jonka vuoksi toimeen olisi syytä päästä. Otin kantaa saman asian puolesta, koska maakuntauudistuksessa tapahtuu Suomen historian suurin työpaikkojen uusjako, jossa pitää joka osa-alueella olla hereillä.

Ruoanvalmistus täällä paikallisesti on myös paras tapa pitää paikalliset tuottajat kilpailukykyisinä maakunnan tuottajina. Riski keittiöverkon ulkopuolelle jäämisestä on kyllä hypoteettinen ja voi olla, ettei toteudu, monesta syystä. Voi olla, että keittiö saadaan kuitenkin valmiiksi riittävän ajoissa. Tai sitten maakunta saattaa huomioida myös keskeneräisen hankkeen. Mutta riskin realisoituessa tappio olisi iso.

Rakentamisen kannalta vanhan sairaalan paikka on kyllä ylivoimaisesti parempi, joten uskon, että tekninen lautakunta siihen päätyy. Toivoa sopii, että tästä ei seuraa paljoa viivytyksiä.

 

5 Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunnan
varajäsenen nimeäminen

Nimettiin varajäseneksi Reijo Koskela.

 

6 Valtuustoaloite valtuuston kyselytunnista ennen valtuuston
kokousta

Merkittiin tiedoksi ja loppuunkäsitellyksi.

 

7 Valtuustoaloite Keiturin Sote Oy:n toiminnan ja päätöksenteon
läpinäkyvyyden lisäämisestä

Merkittiin tiedoksi ja loppuunkäsitellyksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s