Kaupunginhallitus 9.10.2017

Lyhehkö kokous. Isoja asioita tulossa parilla seuraavalla kerralla (kouluhankkeen toteutusmuoto, budjetti, veroprosentit). Mielenkiintoisimpia kohtia:

Kaavakartta

2 Purulankulman asemakaavaluonnoksen nähtäville asettaminen

Kaavahanke Nallelan ja S-Marketin välisen liikenneympyrään reunaan etenee suunnitelmien mukaan. Liiketilalle kaavaa tulossa. Kaikki liiketoiminta Virroille on plussaa!

 

5 Uuden päivähoitoyksikön perustaminen Koivurinteen päiväkodin alaisuuteen

Hoitopaikoista on pulaa (ainakin kunnes yhtenäiskoulu valmistuu) ja akuutiksi ratkaisuksi sivistyslautakunta ehdottaa Nallelan päiväkodin avaamista uudelleen tai Vihriälä-kodin alakertaan rakennetun tilan remontointia päivähoitokäyttöön. Nallelaan sivistyslautakunnan päätös kyllä suhtautuu jonkin verran kriittisesti.

Päätettiin pitää 23.10. katselmus eri tilavaihtoehdoista sekä selvittämään muut mahdolliset vaihtoehdot ja remonttien hinta-arviot.

Hoitopaikka-asiaan ollaan kyllä puuttumassa hyvällä asenteella, olen tyytyväinen hallituksen ja sivistyslautakunnan asenteeseen. Voi olla, että keksitään jokin ihan muukin vaihtoehto. Eteenpäin katsominen ja hyvä asuinpaikka lapsille -imago ovat elinkeino-ohjelman ja kohta varmaan myös strategian hengessä mukana.

Virroilla monilla yrityksillä on aito työvoiman saatavuus -ongelma. Nousukaudella olisi tilauksia, joita ei pystytä ottamaan. Työvoiman saaminen pitäisi nostaa kärkihankkeeksi ja miettiä välittömästi kaikki mahdolliset toimenpiteet.

 

6 Taksilupakiintiö vuodelle 2018

Viimeistä kertaa ELY-keskus haluaa lausunnon taksilupien riittävyydestä. Piakkoin voimaan tuleva Laki liikenteen palveluista (julkisuudessa tunnettu nimellä Liikennekaari) tuleekin sitten mullistamaan taksiliikenteen. Asiasta voi maalailla piruja seinille tai sitten voi nähdä mahtavia uusia palveluja.

Laki liikenteen palveluista tulee olemaan yksi eniten digitalisaatiota eteenpäin vievä säädös tähän asti. Taksilupien määrän säätely lakkaa. Taksojen säätely lakkaa. Päivystysvelvoitteet lakkaavat. Aluejaot lakkaavat.

Saattaa tarkoittaa esim. sellaisia ilmiöitä, että yhä useampi ajaa taksia vain viikonloppuisin sivutyönään, jolloin kysyntä on suurinta. Kun Tampereella on suuri tapahtuma, Virtain taksit saattavat olla siellä. Kuljettajan ei myöskään ole pakko ottaa kyytiä Kurjenkylästä, jos haluaa mieluummin ajella taajama-alueella.

Päätettiin ehdottaa ELY:lle taksilupien nostoa kahdella (yksi).

Väestö vanhenee ja perusturva on tehnyt päätöksen sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten tulorajojen nostamisesta. Päätös on varmaan järkevä, mutta koska liikenne vapautuu ihan kohta, päätös on myös käytännössä merkityksetön.

 

7 Talousarvion toteuma 31.8.2017 tilanteen mukaisena

Ylijäämää olisi tulossa 347000 euroa. Loppuvuodesta on tullut lisämäärärahan tarpeitakin, mutta yhteisöveron tuotto on ollut yllättävän hyvä. Merkittävä syy on jonkin, vielä tuntemattoman suomalaisen yrityksen yllättäen maksama valtava yhteisöveron lisäerä. Tätä veroerää on nyt Virroillekin sitten jaossa.

Erikoissairaanhoidon laskutus ei ole vielä selvillä, joten voi heilahtaa suuntaan tai toiseen paljonkin.

 

13 Oppilasesitykset Pirkanmaan alueelliselle maanpuolustuskurssille

Päätettiin ehdottaa minua ja Katja Kotalampea Pirkanmaan alueelliselle maanpuolustuskurssille.

 

14 Kaupunginhallituksen jäsenen valinta elinkeinotiimiin

Elinkeinotiimi valvoo elinkeino-ohjelman toteutumista. Siihen kuuluu 5 yrittäjien edustajaa, kaupunginjohtaja, elinkeinopäällikkö ja kaupunginhallituksen edustaja. Valittiin kaupunginhallituksen edustajaksi Tuula Mäntysalmi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s