Kaupunginhallitus 23.10.2017

2 Koillis-Satakunnan Sähkö Oy:n ajankohtaiskatsaus

Toimitusjohtaja piti katsauksen yhtiön nykytilanteesta ja tulevaisuudennäkymistä. Ei toimenpiteitä, merkittiin tiedoksi.

Sähkön ja muun energian tuotannossa ja kulutuksessa nähdään lähivuosina valtavia muutoksia. Tällä viikolla mm. Ahvenanmaa on keskustellut TEM:in kanssa pilottihankkeesta muodostaa 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla toimiva alue.

Ei ole pitkä aika siitä, kun kahvipöydissä vielä kuuli ”ei toimi, koska ei aina tuule tai paista” -argumentteja. Kyllä joku sen saa silti toimimaan 😀

Epäilen kuitenkin, että parikymmentä prosenttia sähköstään Ahvenanmaa joutuu ottamaan ydinvoimaloista siirrettynä, mutta päästötöntä sekin on.

Kaiken ydin tulee olemaan kuitenkin kysyntäjousto, jonka merkitystä ei vielä julkisessa keskustelussa ymmärretä tarpeeksi. Kirjoitan energia-asioista oman tekstin joskus, niin siinä enemmän.
3 Eteläportin asemakaavaehdotuksen hyväksyminen

Kaavaehdotus Ahjolan risteyksen lähistölle etenee valtuustolle. Teollisuus- ja liiketontteja ja muutaman vanhan kadun kevyen liikenteen väylien tarkentamista.
5 Talousarvion toteuma 30.9.2017 tilanteen mukaisena 

Kuluvan vuoden toteutumassa ei merkittäviä ihmeellisyyksiä. Kokonaisuus jäämässä hieman plussalle, erikoissairaanhoito vetämässä perusturvaa miinukselle.
7 Palvelusopimus lentoliikenteen kehittämisestä Pirkanmaalla 

Tampereen kehittämisyhtiö vetää yhteistyössä Pirkanmaan kuntien kanssa hanketta Pirkkalan lentoaseman kehittämiseksi. Tavoite päästä entistä merkittävämmäksi lentoasemaksi Länsi- ja Keski-Suomessa.

Kova tavoite, mutta Tampereella, jos jollain kaupungilla, voi olla mahdollisuus nousta muun Suomen pääkaupungiksi. Siis toiseksi vaihtoehdoksi Helsingille, maan toiseksi metropoliksi, jos tuollaista sanaa voi Suomen mittakaavassa käyttää. Silloin tulisi olla lentoja ulkomailta myös Pirkkalaan vaihtoehtona Helsingille.

Lentoaseman suoran toiminnan lisäksi hankkeessa pyritään kehittäämään liikennettä lentoasemalle läntisestä ja keskisestä Suomesta. Virtain osallistumisosuus on n. 5400 e/vuosi. Päätettiin olla mukana.
9 Lausuntopyyntö reittiliikenneluvan nro REITTI-620306
muutoshakemuksesta

Linja-autoreittejä ollaan muuttamassa ja lakkauttamassa. Päätimme vastustaa lakkautuksia Virrat-Ähtäri-välillä ja esittää neuvottelua ELY-keskuksen kanssa joukkoliikenteen kehittämisestä.
12 Yhtenäiskoulukampuksen rakennustoimikunnan kokoonpanon
tarkistaminen

Rakennustoimikunta on jo nykyisellään mammuttimainen ryhmä, mutta päätimme lisätä työntekijöiden edustajia ja yhden poliittisen edustajan. Kouluhankkeen toteutusmuoto pitäisi saada valtuustoon 15.11. Silloin onkin todennäköisesti paljon puhuttavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s