Perusturvalautakunta 31.10.2017

Talousasioita esillä aika paljon.

 

4 Lisämääräraha erikoissairaanhoidon menoihin / Virrat

Erikoissairaanhoidon kulut ovat jälleen ylittymässä, tosin aika paljon vähemmän kuin monena vuonna. Lisämäärärahaa anotaan 250000. Kyselin syistä ja pienen väestön satunnaisheilahtelun sain vastaukseksi. Saamme jatkossa kuitenkin tarkempaa tietoa.

 

5 Lisämääräraha Ruoveden sosiaali- ja terveyspalveluihin
vuodelle 2017

Ruoveden palvelutuotanto tarvitsee lisämäärärahaa 700000. Lieköhän edellinen budjetti tehty hieman epärealistisen pieneksi Ruoveden osalta. Sehän tehdään niin isoksi kuin Ruoveden valtuusto tilaa. Sitten Ruovesi maksaa tämän summan Virroille.

Operatiiviselta tasolta on kyllä vakuuteltu, että Ruoveden kuluja pystytään vähentämään.

 

7 Perusturvalautakunnan käyttösuunnitelman muutos / Virrat

Lautakunta halusi jo aiemmassa kokouksessaan saada omaishoidon määrärahat sellaisiksi, että kaikki siihen oikeutetut saavat omaishoidon tuen.

Nyt rahat löydettiin siirtelemällä käyttämättömiä rahoja paikasta toiseen.

Hyvä että löytyi, kodissa hoitaminen on monella tapaa paras ratkaisu, ja tulee yleistymään omaishoidon ja kotihoidon muodossa lähivuosina. Eräät toimijat jo povaavat, että palveluasumistalot tyhjenevät kuten pankkisalit ja verotoimistot, kun kotihoito kehittyy ja digitalisaatio edistyy.

 

12 Pirkanmaan sairaanhoitopiirin apuvälineohjeen noudattaminen
liittyen kuulolaitteiden paristoihin

Reilu vuosi sitten edellinen lautakunta päätti, että apuvälineiden jakamisessa noudatetaan PSHP:n yhteisiä käytäntöjä.

Virroilla on aiemmin jaettu kuulolaitteiden paristoja ja letkuja kaupungin piikkiin. PSHP:n ohjeistuksessa näin ei tehdä, vaan jokainen hankkii omansa. Asiasta on tullut palautetta suuntaan.

Lautakunta päätti jatkaa näiden jakamista koko yhteistoiminta-alueella. Olin tästä asiasta eri mieltä. Niin myös esittelijä Sari Hellsten, joka jätti eriävän mielipiteen päätökseen.

Tarvittava rahahan on pieni ja ihmiset ovat tottuneet tietystä paikasta välineet saamaan. On kuitenkin muitakin asioita, joita minusta pitäisi ajatella.

-Jakaminen lisää joidenkin työntekijöiden työtä.

-Paristoja saa Virroilta kaupoista ja kysynnän syntyessä alkaisi saada letkujakin.

-Apuvälineet kehittyvät ja uudet välineet eivät yleensä ole halpoja. Pian voi tulla uusia rajanvetoja, minkä merkkisiä mitä komponentteja jaetaan ja mitä ei -> työtä, ohjeistuksia ja hampaankiristystä sekä työntekijöille että asiakkaille.

-Maakunta melkein varmasti harmonisoi apuvälinekäytännöt, joten jakaminen loppuu kuitenkin pian. Soteuudistusta pitäisi rakentaa ruohonjuuritasolta päin luomalla yhteisiä toimintamalleja. Minusta tällainen yhteisestä käytännöstä lähteminen on kulkemista väistämätöntä vastaan ja hidastaa omaa sopeutumista uudistukseen.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s