Kaupunginhallitus ja -valtuusto 19.2.2018

Hallitus

2 Purulankulman asemakaavaehdotus

Nallelaan ja Siekkiseen johtavan liikenneympyrän kulmaan, Raevuorenkujan rivitalojen puolelle, kaavoitetaan kaupalle tilaa 5000 neliötä.

Purulankulman asemakaava

Puskaradiossa kysellään, missä viipyy Tokmanni, ja mitä tehdään kun pandat tulee 😀  Tässä se paikka nyt on. Tähän alkaa rakentua, jos tähän kylään joskus uusi kauppaketju, liikenteen toivottavasti lisätessä ostovoimaa, tulee. Tai sitten ei tule, mutta ainakin täysillä yritimme.

Nallelan pelloille, Ahjolan risteykseen ja Kitusen kulmaan on kaavoitettu. Muutkin tienvarret tulisi tarkastella mahdollisimman hyvin. Jos joku yritys miettii tulemistaan, tulee olla osoittaa paikka valmiilla asemakaavalla, että rakentamisen voi aloittaa heti. Eivät monetkaan ketjut odottele vuosien riskillä, toteutuuko kaava ilman valituksia tiettyyn paikkaan.

3 Vuoden 2017 sisäiset veloitukset

Sisäisesti laskuttavien yksikköjen (tilapalvelu, tietohallinto, rahatoimisto, ruokahuolto) veloituksia muilta (sivistys, perusturva) korjattiin tilinpäätöstä varten todellisia kuluja vastaaviksi. Hyvä uusi käytäntö, saadaan laskutukset vastaamaan todellista käyttöä.

 

Valtuusto

3-5 Puukkoniemen asemakaavan hyväksyminen, Maijalan ranta-asemakaavan hyväksyminen, Oikan ranta-asemakaavan hyväksyminen 

Rantakaavoja saatiin valmiiksi kolme kappaletta. Valtuusto hyväksyi kiitoksin. Kehitystä ja kiinteistöveroja on kiva saada 🙂


6 Virtain kaupungin strategia 2018-2021 

Strategia hyväksyttiin pienin muutoksin.
12 Vastaus valtuustoaloitteeseen hyvästä työnantajakuvasta

Vuoden 2012 valtuustoaloite hyvästä työnantajakuvasta todettiin käsitellyksi, vastauksena aloitteeseen annettiin, että henkilöstökysymykset on nostettu strategiassa vahvasti esille.
13 Valtuustoaloite rakennusjärjestyksen päivittämisestä

Rakennusjärjestyksen päivittäminen on käynnistetty päättämällä hankkia koulutusta muuttuneista säädöksistä ja eri kuntien kokemuksista. Aloite katsottiin loppuun käsitellyksi. Pentti Tikkanen ehdotti, että asetetaan takaraja koulutuksen saamiselle. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.
14 Vastaus valtuustoaloitteeseen ”Harrastustakuu – jokaiselle
lapselle vähintään yksi harrastus”

Jokaiselle lapselle harrastuksia esittävä valtuustoaloite katsottiin aloitteena loppuun käsitellyksi. Harrastuksettomien lasten määrän ja toimenpiteiden selvittäminen on kesken, mutta osoitettu tehtäväksi tietyille ihmisille.
15 Valtuustoaloite ”Kirjastosta Virtain keskustan alueen
kulttuurikeskus”

Virinän tilaa koskeva valtuustoaloite katsottiin aloitteena loppuun käsitellyksi. Taidenäyttelyitä ei ole tarkoitus siirtää Virinästä, vaan jatkaa siellä. Kirjastossa on taiteilijoiden kannalta monia ongelmia, ei vähiten vartioimattomuus ja ehjien laajojen seinien puute.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s