Teemu

Olen syntynyt 1980 Ylöjärvellä tehdastyöläisperheeseen. Tamperelainen vaate- ja metalliteollisuus työllistivät vanhempani. Aika harvalle Lokomo tai Suomen Trikoo varmaan sanoo nykyisin mitään.

Muutimme Alavudelle isäni kotitilaa viljelemään 1983. Kirjoitin ylioppilaaksi Alavuden lukiosta 1999 ja valmistuin 2008 Jyväskylän yliopistosta matemaattisten aineiden opettajaksi. Välissä kävin armeijan ja tein 3 vuotta täyspäiväisesti koomikon töitä.

Olen asunut Virroilla kesästä 2007 lähtien. Olen ollut erilaisissa töissä yläkoulussa ja lukiossa syksystä 2008. Kesäkuusta 2011 alkaen olen toiminut yläkoulun ja lukion apulaisrehtorina.

Jos nykyään töiltä ja lapsiperheen arjelta ehdin, yritän seurata maailman menoa ja liikkua jonkin verran. Vedän myös kesäisin lasten jalkapallojoukkueita. Maa- ja metsätilan lapsena minulla on myös kausittaisia metsään liittyviä harrastuksia. En selviä talvesta ilman mustikkaa, jota täytyy kerätä sata litraa joka kesä. Perheeseemme kuuluvat puolisoni Minna ja lapsemme Miitu (s.2010) ja Kaapo (s.2013).

Olen seurannut yhteiskunnallisia asioita jo lapsuudesta lähtien. En kuitenkaan ole aiemmin lähtenyt puoluepolitiikkaan.

Viimeisen valtuustokauden eräät päätökset, niiden seuraukset ja paikkakunnan tulevaisuudelle päivänselvien asioiden, kuten alakoulun kohtalon, päättämisen vaikeus pakottivat toimimaan.

Mielestäni kuntavaaleissa 2017 Virroille tarvitaan päättäjiä, jotka ymmärtävät, että terveys-, päivähoito- ja koulupalvelut on saatava sellaiseen kuntoon, että nuoret ihmiset ja perheet muualta haluavat muuttaa Virroille.

Se on vähimmäisvaatimus, jotta yritykset saavat rekrytoitua haluamansa työntekijät. Kaikkien intressit ovat samat. Yritysten, virtolaisten veronmaksajien, lasten, vanhusten, taajamassa asuvien ja sivukylillä asuvien.

Jos kaupunki on sellaisessa kunnossa, ja hyvät asiat niin hyvin markkinoitu, että ihmisiä saa tänne tulemaan, voivat yritykset sijoittua tänne ja nykyiset pysyä täällä. Silloin ei ole paineita leikata siitä ja tästä. Silloin kaikki virtolaiset voittavat.

En ole lähtenyt politiikkaan hakemaan itselleni mitään tai ajamaan minkään eturyhmän puolta. Haluan kuulla ihmisten sanovan, että Virrat on lapsiperheelle loistava paikka. Haluan tehdä kaikkeni, jotta mahdollisimman moni päättää tulla tänne sen vuoksi.

Eikä tämä vaatisi edes ihmeitä. Muutama asia täytyisi korjata. Mutta se vaatii ihmisiä, jotka ymmärtävät tämän tärkeyden ja ajavat näitä asioita. Ihmisiä, jotka ajattelevat vähintään 20 vuotta eteenpäin. Jos tämä on sinullekin tärkeää, tiedät mitä tehdä sunnuntaina 9.4.