Kaupunginhallitus 22.1.2018

2 Elinkeinotoimen tilannekatsaus 

Elinkeinotoimen edustajat kävivät kertomassa Virtain ja Virtain yrityselämän kehittämiseksi tehdyistä asioista ja tarvittavista seuraavista askelista. Kova on kilpailu työvoimasta ja yrityksistä. Kaavoituksessa ei olla koskaan tarpeeksi ajoissa. Hyvää työtä tehdään koko ajan.
3 Virtain kaupungin strategia 2018-2021

Elinkeino-ohjelma on järkevä ja tarkka paperi siitä, mitä voisi kehittää paikkakunnan taloudessa.

Strategia on nyt valmistumassa ja täytyy sanoa, että kovin abstraktia sanailua se on, en ole kaikin puolin tyytyväinen, vaikka olen ollut mukana tekemässä. Mutta tuleepahan ainakin mietittyä kaupungin koko toimintaa kunnolla. Palautettiin vielä uudelleen valmisteluun. Olen varmaan enemmän selkeiden toimenpideohjelmien mies 😀
4 Puukkoniemen maankäyttösopimuksen hyväksyminen 

Puukkoniemen maankäyttösopimus on ennakkotapaus uudenlaisesta kaavoituksesta, jossa yksityisiä maita kaavoitetaan yksityiselle toimijalle. Sopimusta on hiottu muutaman kerran, mutta nyt saatiin valmiiksi. Toivottavasti tällaisia uusia toimijoita ja maankäyttösopimuksia tulee lisää.

Vesistöjen uudenlaiset matkailumahdollisuudet perinteisen mökkeilyn lisäksi tulevat varmaan lisääntymään. Naava Villasin konsepti on varmasti nykyihmiselle kiinnostava ja omaa mökkitönttia vaivattomampi.
8 Vuoden 2018 käyttötalouden valtionosuudet

Käyttötalouden valtionosuuksia on tulossa 327500 euroa enemmän kuin on budjetoitu. Erittäin hyvä uutinen, ennakoitu alijäämä pienenee mukavasti.
9 Sivistystoimen lisämäärärahaesitys vuodelle
2018/Koivurinteen uuden Nallelan päivähoitoyksikön
kustannukset

Nallelan päiväkoti laitetaan kuntoon ja avataan, koska jo toista vuotta on ollut ongelmia tarjota hoitopaikkoja kaikille oikeutetuille. Sivistystoimen määrärahaesityksessä ei ollut huomioitu, että päiväkodin avaaminen myös vähentää päivähoidon alueelta joitain kuluja. Jäljelle jäävä lisäys oli varsin pieni. Lisäksi sivistyslautakunta oli juuri päättänyt jakaa 7. luokat kolmeen luokkaan ensi syksynä, joten rahojen pitäisi löytyä sivistystoimelta.
12 Optioiden käyttäminen kaupungin kuljetuksissa

Laki liikenteen palveluista eli ns. Liikennekaari tulee muuttamaan kuljetusten tarjontaa todennäköisesti tällaisillakin seuduilla jonkin verran.

Jatko-optioita käyttämällä voidaan vaiheittain siirtyä uuden lain maailmaan ja katsoa, miten markkina muuttuu. Päätettiin käyttää useita optioita kilpailutetuissa kuljetuksissa.
14 Maanmittausteknikon virkanimikkeen muuttaminen
maankäyttöinsinööriksi ja viran täyttölupa sekä
hallintosäännön muuttaminen viran ratkaisuvallan osalta;
Paikkatietoinsinöörin viran lakkauttaminen

Tekninen osasto esittää maankäyttöinsinöörin viran täyttämistä. Tekniseltä osastolta on monta virkaa jätetty täyttämättä viimeisten vuosien aikana.

Paikkatiedon hoitaminen on jäänyt melko lailla retuperälle sen jälkeen kun kaupunki jäi ilman paikkatietoinsinööriä. Menneiden vuosien hyviä tilinpäätöksiä on tehty myös kurjistamalla ja joitain asioita laiminlyömällä. Suunta on ylöspäin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s