Kaupunginhallitus 14.8.2017

Ei kovin suuria asioita päätettäväksi tällä kertaa. Isot asiat kuten kouluhanke, budjetti 2018 ja strategia etenevät tällä hetkellä valmistelussa ja niistä pidetään valtuutetuille seminaareja piakkoin.

Erillisistä listapostauksista täytynee luopua, koska kokouksia on niin paljon, että työmäärä niiden kanssa on jo kovin suuri. Kokousten jälkeen sitten parempia postauksia 🙂

2 Sopimus maanrakennusmestarin työpanoksen myynnistä
toimitusjohtajan tehtävään Virtain Energia Oy:lle 1.6.2017
alkaen

Yhtiöittämisen tuomaa lisäbyrokratiaa kaupungin rakenteissa, ei uutta.

Lämpölaitos on pitänyt yhtiöittää Virtain Energiaksi, joten sillä pitää olla toimitusjohtaja. Päätettiin jatkaa toimintamallia, jossa Virtain Energian toimitusjohtajana toimii maanrakennusmestari ja Virtain Energia maksaa osan maanrakennusmestarin työajasta.

Ilman yhtiöittämispakkoa asiahan olisi mennyt paperilla niin yksinkertaisesti, että lämpölaitoksen johtaminen kuuluisi maanrakennusmestarin työnkuvaan.
3 Aluetukiavustukset vuonna 2017 / Koron kyläyhdistyksen
aluetukihakemus

Yhdistyksen tukihakemus lähetettiin ajoissa, mutta meni sähköpostin roskapostiin. Onneksi löydettiin. Päätettiin esityksen mukaan.
4 Kuntalaisaloite.fi- palvelun käyttöönotto 

Erittäin monissa kunnissa käytössä oleva palvelu kuntalaisaloitteiden tekemiseen päätettiin ottaa käyttöön. Kuntalaisaloite on kansalaisaloitteen vastine kuntatasolla. Kuntalaisaloite on tavallaan tehokkaampi adressi.

Jokainen kuntalaisaloite on käsiteltävä, ja jos allekirjoittajina on vähintään 2% kunnan asukkaista, käsittely on aloitettava 6 kuukauden kuluessa. 2% on Virroilla vajaa 140, jonka uskon täyttyvän vielä monessa asiassa.

Onpa kuntalaissa jopa kunnallisen kansanäänestyksen mahdollistava 25§. Jos 4% 15 vuotta täyttäneistä tekee aloitteen kansanäänestyksestä, on valtuuston viipymättä päätettävä, toimitetaanko kansanäänestys. Virroilla tarkoittaisi n. 240 yli 15-vuotiasta.
5 Nuorisovaltuuston vaalien järjestäminen

Nuorisovaltuustovaalit päätettiin järjestää syyskuussa marraskuun sijaan, koska melkein koko vanha nuorisovaltuusto on lähtenyt paikkakunnalta.
6 Tampereen kaupungin elinvoima- ja osaamislautakunnan
varajäsenen nimeäminen

Pirkanmaan alueellinen paikka, jonka piirijärjestöt olivat neuvotelleet Keskustalle. Valtuustolle ehdotetaan Reijo Koskelaa.
7 Jäsenen ehdottaminen verotuksen oikaisulautakuntaan toimikaudelle 2018-2022

Esitys vedettiin pois listalta.
8 Vesihuoltolaitoksen puhdistamon työntekijän toimien
täyttölupa

Hyväksyttiin.
9 Toimistosihteerin viran täyttölupa/esitys kaupunginhallitukselle 

Hyväksyttiin hieman muutettuna esityksenä.
10 Virtain kaupungin alueella vahvistetut kiinteistökaupat
15.5.-12.7.2017

Ei toimenpiteitä.

13 Liikkuva koulu -hankkeen käynnistäminen ja toteutus 

Liikkuva koulu -hankkeilla on saatu merkittäviä tuloksia eri kaupungeissa, nyt meilläkin lähtee Liikkuva Koulu toteutukseen. Hyväksyttiin hankkeen eteneminen. AVIlta on tulossa rahaa enimmillään 50%. Erittäin hieno hanke, toivottavasti saadaan mahdollisimman paljon pysyviä muutoksia.

liikkuva koulu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s